ایمی پرامین یا Imipramine برای درمان افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین متخصصان از این دارو برای درمان شب ادراری در کودکان استفاده می کنند. با استفاده از این دارو در دوران افسردگی روحیه، اشتها، خواب و سطح انرژی شما باز می گردد و شما را به سمت زندگی روزمره بدون افسردگی می کشاند. همچنین ایمی پرایمن به کودک شما کمک می کند تا از شب ادراری نجات پیدا کند و از این قضیه دور شود. ایمی پرایمن در دسته داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای قرار دارد. این دارو با ترمیم تعادل نور اپی نفرین در مغز کار می کند. در شب ادراری این دارو بر روی استیل کولین تاثیر می گذارد و باعث رفع این بیماری می شود.
نحوه مصرف ایمی پرامین
داروی ایمی پرامین باید مطابق با دستور روانپزشک یا پزشک مصرف شود. این دارو معمولا یک تا چهار بار در روز باید مصرف شود؛ اما اگر فرد در طول روز دچار خوابآلودگی شد باید به پزشک خود اطلاع دهد تا دوز و روش مصرفیِ آن را تغییر دهد. دوز مصرفی نیز بر اساس وضعیت پزشکی، سن و پاسخ فرد به درمان تعیین میشود.
پزشک در ابتدا برای کاهش خطرات جانبی دارو را با دوز کم شروع میکند و بهمرور دوز را افزایش میدهد. بیمار حق ندارد بدون مشورت با پزشک خود دارو را بهطور ناگهانی قطع کند؛ زیرا ممکن است شرایط بیمار با قطع ناگهانی بدتر از قبل شود. برای قطع این دارو معمولا پزشک دوز را بهتدریج کاهش میدهد.
دستورالعمل های پزشک خود را به دقت دنبال کنید. از مصرف کمتر یا بیشتر دارو یا دفعات بیشتر از تجویز شده خودداری کنید. وضعیت شما سریعتر بهبود نمی یابد و خطر عوارض جانبی شما افزایش می یابد. از قرص ایمی پرامین به طور منظم استفاده کنید تا بیشترین سود را از آن ببرید. برای کمک به یادآوری، هر روز در زمان یکسانی از آن استفاده کنید. این دارو فورا اثر نمی کند. اگر از این دارو برای افسردگی استفاده می کنید، ممکن است تا ۳ هفته طول بکشد تا مزایای کامل را تجربه کنید.
عوارض جانبی
عوارض شایع در مصرف این قرص عبارتند از:
– تهوع، خشکی دهان، افزایش تعداد ضربان قلب، استفراغ، تاری دید، بثورات جلدی، کهیر، افزایش فشارخون، آریتمی قلبی، تپش قلب، اضطراب، سردرگمی، الکتروکاردیوگرام غیر طبیعی، سکته قلبی، خونریزی زیر پوستی، کاهش فشارخون وضعیتی، توهم.
عوارض ایمی پرامین در کودکان
مصرف داروی ایمی پرامین در کودکان گاهی همراه با عوارض جانبی است که باید به پزشک اطلاع داده شود. در متن زیر این موارد ذکر شدهاند:
عصبیشدن
مشکلات مربوط به خواب (مانند: کابوس)
حالت تهوع
استفراغ
دلدرد
اسهال
گرفتگی معده
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای مصرفی شما را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. در این لیست، همه تداخلات دارویی احتمالی نوشته نشده است. پس قبل از مصرف ایمی پرامین، لیستی از تمام داروهایی را که استفاده میکنید در اختیار پزشک خود قرار دهید؛
• مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOI) مانند سلژیلین
• داروهایی مانند لینزولید، متیلن بلو، فنتانیل، ترامادول، لیتیوم، بوسپیرون و گیاه خار مریم.
خطر ابتلا به سندرم سروتونین
این دو دسته داروها در صورت استفاده با ایمی پرامین، میتوانند خطر ابتلا به سندرم سروتونین را افزایش دهند و نباید با ایمی پرامین استفاده شوند؛
• سایمتیدین
• کینیدین
• داروهای ضد آریتمی، مانند پروپافنون و فلکائینید
خطر تشنج، کما و مرگ
مصرف همزمان داروهای زیر با ایمی پرامین، میتواند خطر تشنج، کما و مرگ را به همراه داشته باشد؛
• مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI)، مانند سرترالین، فلوکستین و پاروکستین
• داروهای آنتی کولینرژیک، مانند دیفن هیدرامین، الانزاپین و اکسی بوتینین
خطر تاری دید، خشکی چشم، مشکل ادرار و حالت تهوع
مصرف هر یک از این داروها با ایمی پرامین، میتواند باعث تاری دید، خشکی چشم، مشکل ادرار و حالت تهوع شود؛
• داروهای ضد احتقان و بی حس کنندههای موضعی، مانند اپی نفرین، فنیل افرین و نفازولین
خطر مشکلات قلبی
مصرف همزمان این داروها باعث میشود که قلب بیشتر کار کند و میتواند خطر مشکلات قلبی را افزایش دهد؛
• متیل فنیدیت
• کلونیدین
• فنوباربیتال و فنی توئین.
نحوه مصرف داروی فراموش شده
اگر مصرف دارو را فراموش کردید ، در اولین زمان که به خاطر آوردید آن را مصرف کنید. اگر زمان مصرف بعدی نزدیک است پس بنابراین از مصرف مقدار فراموش شده صرف نظر کنید. هیچگاه برای جبران مقدار فراموش شده، مقدار مصرف دارو را دو برابر نکنید.
ایمی پرامین در بارداری
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) شرایط ایمی پرامین در بارداری را تعیین نکرده است. مشخص نیست که آیا این دارو برای استفاده در زنان باردار ایمن و موثر است یا خیر.
مدلهای حیوانی شواهدی از سمیت جنینی، افزایش اندک نرخ مردهزایی و کاهش میانگین نرخ تولد نشان دادهاند. مطالعات اپیدمیولوژیک افزایش خطر ناهنجاری های مادرزادی در بارداری را پیشنهاد کرده اند و استفاده از داروهای ضد افسردگی در بارداری ممکن است با افزایش زایمان زودرس همراه باشد. هیچ داده کنترل شده ای در بارداری انسان وجود ندارد.
سوالات متداول
اگر یک نوبت مصرف قرص ایمی پرامین را فراموش کردیم چه باید بکنیم؟
به محض اینکه به یاد آوردید، دوز فراموش شده را مصرف کنید؛ اما اگر زمان زیادی گذشته و به زمان مصرف نوبت بعدی نزدیک شدهاید، آن را مصرف نکنید و صبر کنید تا ساعت مصرف قرص بعدی برسد. در واقع همان برنامهیِ منظم قبلی را ادامه دهید.
ایمی پرامین برای درمان چه بیماریهایی استفاده می شود؟
از ایمی پرامین برای درمان افسردگی، شبادراریِ کودکان، میگرن، اختلالات هراس و اختلالات خوردن استفاده میشود.
چه دستورات غذایی را باید همراه با مصرف داروی ایمی پرامین رعایت کنیم؟
رژیم غذایی عادی خود را انجام دهید؛ مگر اینکه پزشک صلاح بداند رژیم غذایی تغییر یابد و دستور دیگری بدهد.
در صورت مصرف زیاد داروی ایمی پرامین چه کنیم؟
در صورت مصرف زیاد بهسرعت به نزدیکترین درمانگاه و بیمارستان مراجعه کنید تا اقدامات لازم انجام شود. علائم مصرف بیش از حد ایمی پرامین شامل خواب آلودگی، فشار خون پایین، احساس سرگیجه یا غش، حرکات غیر قابل کنترل بدن، گیجی یا رخوت، تشنج و کما می باشد.
آیا ایمی پرامین باعث چاقی میشود؟
بله ممکن است ایمی پرامین باعث چاقی شود. برخی افراد با مصرف یک داروی ضد افسردگی خاص وزن اضافه می کنند، در حالی که برخی دیگر اینطور نیستند. به طور کلی، به نظر می رسد برخی از داروهای ضد افسردگی، مثل داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای که شامل آمی تریپتیلین، ایمی پرامین و دوکسپین هستند؛ بیشتر از سایرین باعث افزایش وزن می شوند.
آیا ایمی پرامین خواب آور است؟
این دارو بر هورمونها و سیستم اعصاب مغز تاثیر میگذارد. به همین دلیل ممکن است سبب خوابآلودگی فرد مصرفکننده شود. تا زمانی که متوجه نشدید این دارو بر شما چگونه تأثیر می گذارد، کارهایی که نیاز به هوشیاری بالا دارند، انجام ندهید.
آیا ایمی پرامین به پوست آسیب میزند؟
این دارو حساسیت پوست را نسبت به نور خورشید بالا میبرد به همین خاطر احتمال آفتابسوختگی بیشتر میشود. بهتر است تا حد ممکن در زمان مصرف این دارو کمتر در معرض مستقیم نور خورشید قرار بگیرید.
آیا ایمی پرامین اعتیاد آور است؟
ایمی پرامین لزوما اعتیاد آور نیست، اما علائم ترک در حین قطع کردن این دارو ممکن است رخ دهد، بنابراین قبل از قطع مصرف با پزشک خود صحبت کنید.
ایمی پرامین چه تاثیری بر زود انزالی دارد؟
ایمی پرامین ۲۵ به دلیل تاخیر در انزال گاهی برای زود انزالی در آقایان نیز استفاده میشود. قرص ایمی پرامین غلظت سیناپسی سروتونین و نوراپی نفرین را در سیستم عصبی مرکزی افزایش می دهد و می تواند به زود انزالی کمک کند.
ایمی پرامین بهتر است یا سرترالین؟
طبق تحقیقات، سرترالین در درمان حاد علائم افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به افسردگی غیر مالیخولیایی موثرتر از ایمی پرامین است. تحمل بهتر سرترالین با نرخ قطع کمتر به دلیل اثرات نامطلوب و کاهش عوارض جانبی از دلایل این برتری بود.
آیا ایمی پرامین برای اضطراب خوب است؟
ایمی پرامین اغلب برای اضطراب استفاده نمی شود و خط اول درمان نیست. اما این قرص برای اختلال پانیک گاهی تجویز می شود.
ایا قرص ایمی پرامین باعث یبوست میشود؟
این دارو می تواند باعث یبوست شود. سعی کنید حداقل هر ۲ تا ۳ روز یکبار اجابت مزاج داشته باشید. اگر به مدت ۳ روز اجابت مزاج نداشتید، با پزشک خود تماس بگیرید.